Online képzési lehetőségek

People Management Agilis térben

PMA
2 nap
198 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

Manapság egyre több vállalat van, ahol agilis eszközökkel, vagy agilis szemléletű szervezeti átalakítással igyekeznek választ adni a  VUCA világ kihívásaira. 
Agilis térben azonban a hagyományos, „vízesés-szerűen” működő szervezetekből átmenteni kívánt vezetői minták kudarcra vannak ítélve és óhatatlanul átadják a helyüket egy újfajta,  „servant leader” vezetői szerepnek. Jó példa erre az egyik multinacionális ügyfelünknél dolgozó 12 Scrum Master helyzete, akik egy nap azzal szembesültek, hogy  IT szakemberként  - a team szakmai vezetésén túl - humán vezetői feladatokat is el kell, hogy lássanak…
A program célja, hogy a hasonló helyzetben lévő; - tehát szakmai oldalról érkező, de  „people management” feladatokkal szembesülő - vezetők olyan kompetencia és attitűd szintű tudatosságot, tudást és jártasságot szerezzenek, amely hathatós segítséget ad nekik az agilis környezetben való humán vezetői feladataik ellátásában.

Tematika

A program hatékony és a gyakorlatban alkalmazható válaszokkal segít a résztvevőknek az alábbi 6 területen:

  1. Agilis „mindset”: tükröt tart és önismereti alapokat ad egy önazonos agilis humán vezetői identitás kialakításához. Segít elengedni a régi működésmódokhoz kapcsolódó gondolkodási, viselkedési rutinokat és sémákat.
  2. Csoportdinamika: közérthető  ismeretekkel látja el a résztvevőket a „high performing team”-ekben jellemző emberi interakciókról; a team tagok és saját maguk  hozzáállásáról, kapcsolataik kölcsönhatásairól, gondolataik és viselkedésük következményeiről, a különböző generációk együttműködésének feltételeiről é a belső kohézió erősítéséről.
  3. „Servant leadership”: segít felépíteni egy új típusú; támogató, másokat fejlesztő, inspiratív vezető identitását, a szerephez szükséges kommunikációs mintázatok megismertetésével. Gyakorlatias technikákat és módszereket ad e „szolgáló vezetői modell” people management oldalához olyan területeken, mint a vezetői visszajelzések adása, a facilitálás, a coaching, vagy a mentoring.
  4. Motiváció: megtanít hatást gyakorolni a squad-ben /team-ben dolgozó tagok természetes sikerorientációjára és elkerülni a kudarckerülő magatartásokat a sprint-ekben.
  5. Felhatalmazás: alaposan körül járja  az agilis vezetés „empowerment” gyakorlatát, hogy a résztvevők tudjanak feladattal motiválni és tisztán lássák a feladatkiadás és felhatalmazás közti különbségeket.
  6. Nehéz kommunikációs helyzetek: felvértezi a résztvevőket a felhatalmazó vezető befolyásolási képességeivel, hogy képesek legyenek  nehéz / érzékeny/ konfliktusos kommunikációs helyzeteket is sikeresen és eredményesen kezelni.

Módszertan: interaktív, gyakorlatközpontú, csoportos tréning
Célcsoport: Agilis környezeteben dolgozó Chapter Lead-ek, Scrum Master-ek
Időtartama: 2x1 nap

Jelentkezési, érdeklődés e-mailen vagy telefonon: +36 1 799-5508

Kinek ajánljuk

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!