Online képzési lehetőségek

Coach & Lead tréning

CLT
4 nap
220 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

Vezetőként működni összetett tevékenység, amely a stratégiaalkotáson keresztül a napi operatív feladatok végrehajtásán túl, az emberek vezetéséig számos különböző tennivalót jelent. Ha valakit megkérdeznénk, hogy mit csinál egy vezető, akkor az illető bizonyára azt válaszolná, hogy a beosztottait irányítja, ellenőrzi, utasításokat ad, jó teljesítmény esetén dicsér, rossz esetén pedig elmarasztal. Azonban van a vezetői működésnek egy másik nagyon fontos része, ami talán kevésbé érzékelhető egy felületes szemlélő számára. Ez, az érzelmekkel operáló, a beosztottat a döntésekbe bevonó, fejlesztő vezetői magatartás, az úgynevezett coaching típusú vezetés, amellyel egy vezető képessé teszi embereit az önálló döntésekre és a felügyelet nélküli munkavégzésre. A coaching típusú vezetés, nem csak vezetői stílus, hanem egyúttal egy vezetői attitűd, szemlélet is. Központi eleme, hogy a dolgozóknak szabadságot ad, olyan értelemben, hogy folyamatos párbeszédet folytatva bevonja őket a döntésekbe és megadja nekik a választás lehetőségét. Olyan környezetet alakít ki, amelyben a dolgozók segítő közegben tudnak fejlődni és tanulni, ahol mindenki fontosnak érzi magát, tudja, hogy szükség van rá és része a vállalat jövőjének. Ez a vezetési stílus elsősorban nem a pénzről szól, hanem arról, hogy az embereiben rejlő lehetőségeket, képességeket, energiát és belső motivációt, hogyan tudja a vezető „munkára fogni” és a cége hasznára fordítani. A coaching típusú vezetés mellett a dolgozók körében növekszik a felelősségvállalás, a kreativitás és teljesítőképesség, a vezető pedig számos operatív feladatától meg tud szabadulni azzal, hogy feladatait delegálja beosztottainak.

A program a coaching típusú vezetéshez szükséges készségeknek és attitűdöknek a kialakítására fókuszál. Módszertana interaktív, gyakorlatközpontú, csoportos tréning.

Célcsoport: team-orientált területen dolgozó vezetők

Időtartama: 4x1 nap

Tematika

  • Milyen vezető vagyok és milyen hatást gyakorolok másokra? Milyen vezetői attitűdöm van, milyen vezetői stílust képviselek? Milyen energiákat mozgósíthatok, amelyek előrevisznek engem és az embereimet?
  • Kritikus szemléletű vezetés vs. coaching típusú vezetés
  • A visszajelzés szerepe a coaching típusú vezetésben. Fejlesztő vezetői visszajelzések a teljesítmény javulása, vagy teljesítmény romlása esetén
  • A coach típusú vezetéshez szükséges kommunikáció.
  • Tükör a vezetői kommunikációmról az erősségek, fejlesztendő területek feltérképezésével.
  • A vezetői szemléletmód motivációra gyakorolt hatása. A motivációt befolyásoló tényezők. A külső és belső motívumok rendszere. A vezető motivációs eszköztára a coaching típusú vezetésben
  • On the job coaching folyamat megtervezése, kivitelezése. Az on the job coaching beszélgetés tartalmi és formai elemei
     

Kinek ajánljuk

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!