Tanfolyamaink távolról (live online) is!

Szoftvertesztelés a minőségbiztosítási modellek tükrében

TTQM
1 nap
95 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők ismerik a szoftvertesztelés alapvető technikáit, tájékozódni tudnak a minőségbiztosítási megközelítések tesztelésre vonatkozó előírásaiban, ismerik a szoftvertesztelés alapelveit és a kapcsolódó előírások követelményeit. Hangsúlyozzuk a teljes szoftverfejlesztési életcikluson átívelő tesztelés fontosságát.

Az 1 napos tanfolyam célja a hallgatók megismertetése a szoftvertesztelés lehetőségeivel, alapvető technikáival, módszertanaival. A tanfolyam a tesztelés alapelveinek ismertetésén túl megmutatja, hogyan jelenik meg a tesztelés a különböző minőségbiztosítási rendszerekben szabványokban, modellekben és megközelítésekben. A tanfolyam elvégzését követően a hallgatók ki tudják alakítani szervezetük tesztelési folyamatát.

Ajánljuk gyakorló minőségügyi vezetőknek, kezdő szoftvertesztelőknek, szoftverfejlesztőknek.

Csoportos jelentkezés esetén kedvezményt biztosítunk és ügyfélhez kihelyezett oktatást is vállalunk.

Tematika

A tanfolyamon a résztvevők megismerkedhetnek szoftvertesztelés, verifikáció és validáció alapjaival. Bemutatásra kerül a vezérlési gráf, hívási gráf, a program tesztelhetősége, tesztelési kritériumok, hatáselemzés, teszt lefedettség, a tesztelés költsége. Bemutatjuk a tesztelést helyét a szoftverfejlesztési folyamatban, az ISO 12207 szabványban, a V-modellben, a CMMI-ben, a TMM-ben és RUP-ban. Bemutatunk olyan tesztelési technikákat, mint például az egyenrangú szemlézés, belső auditálás, fekete-doboz és fehér-doboz tesztelés. Gyakorlati példán keresztül szemléltetetjük a döntési tábla alapú tesztelés, határérték tesztelés és a DD-Path alapú tesztelés különböző eseteit. Szót ejtünk a teljesítménytesztelésről, TDD-ről, Unit tesztelésről, integrációs- valamint átadás-átvételi tesztelésről, OO tesztelésről.

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

Szoftverfejlesztői, szoftvertesztelői vagy szoftver-minőségügyi alapismeretek.

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!