Tanfolyamaink távolról (live online) is!

A szoftverminőség komplex kérdésköre

SWTQM
1 nap
89 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők tájékozódni tudnak a szoftverminőséget érintő modellek között, képesek lesznek felmérni, hogy milyen megközelítés volna számukra a legmegfelelőbb. Ugyanakkor, megtanulják, egy konkrét projekt / termék jellemzőit figyelembe véve, az adott esetben megfelelő minőségi profil kialakításának módszerét.

Az 1 napos tanfolyam a szoftverminőség kérdéskörének összetettségét kívánja népszerűsíteni, a legismertebb megközelítések, modellek, szabványok, és a közöttük levő összefüggések rövid ismertetésével.

Ajánljuk gyakorló minőségügyi vezetőknek és szoftverfolyamat-fejlesztőknek, valamint azoknak, akik a szoftverfejlesztés folyamatában részt vesznek.

Csoportos jelentkezés esetén kedvezményt adunk.

Tematika

A tanfolyamon a szoftvertermék minőségének kiemelt figyelmet szentelünk, az ISO 9126 szabvány bemutatásával. Röviden bemutatjuk a folyamat alapú szoftverminőségi modelleket (ISO 9001, ISO 12207, ISO 15504, CMM, SPICE, CMMI, PSP, TSP, EFQM), valamint a szoftverminőség mérésével kapcsolatos modelleket, megközelítéseket (QIP, GQM, EF). A tanfolyam segíti a modellek közötti tájékozódást, segít megismerni a megfelelő modell kiválasztásának kritériumait. A tanfolyamot kiemelten ajánljuk, alapként, a CMMI v1.2 tanfolyamon résztvenni szándékozóknak.

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

Szoftverfejlesztői és/vagy szoftver-minőségügyi alapismeretek.

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!