MS minősítéseket érintő változások 2023.07-01-től!

ITIL®4 Foundation (course + fundamental practices + exam) - ITIL®4 alaptanfolyam (alapvető jógyakorlatok és vizsga)

ITILFND+
3 nap
389 000 Ft + ÁFA helyett csak
359 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyamról

A tanfolyam három napban rövid, interaktív előadásokon és kreatív feladatokon keresztül, valamint az éles vizsgát modellező házi feladatokkal kiegészítve adja át a szakemberek számára az ITIL alkalmazásához szükséges alapvető ismereteket, és készít fel a kapcsolódó vizsgára.
 

A tanfolyam kiegészítő célja (a két napos alaptanfolyamhoz képest), hogy:

 • ismertesse azokat a további jógyakorlatokat (practice-eket), amelyek nem, vagy csak áttekintően lettek tárgyalva a 2. napon, ugyanakkor alapvető fontosságúak az ITIL® alkalmazásához.

Amit a tanfolyamról tudni kell:
A képzést – visszavonásig – kizárólag interaktív, online formában tartjuk.
Minden résztvevő egy olyan kétnyelvű (angol-magyar) tanfolyami anyagot és szakkifejezés-gyűjteményt kap, melyet a tanfolyam során elektronikus formában is hozzáférhetővé teszünk. A tananyag+szakkifejezés-gyűjteményt elektronikus formában költségmentesen, fekete-fehér kinyomtatott formában pedig 850,- Ft + ÁFA / db költségen biztosítjuk. A költségbe beletartozik a belföldi, normál postázás költsége is. Kérjük, hogy a nyomtatott igényt és a postázási címet a megrendeléssel együtt jelezzék. A költséget a tanfolyam árával együtt, ugyanazon a számlán, de külön soron fogjuk kiszámlázni.

A tanfolyami díj az oktatás díján túlmenően, kötelezően tartalmazza a kapcsolódó vizsga díját is. Az alapvizsgán kívül a tanfolyam nem készít fel további más vizsgára.

Amit a kapcsolódó vizsgáról tudni kell:
Az alapvizsga 60 perces (+15 perc nem angol anya-, illetve munkanyelvűeknek), és 40 egyszerű, egyenként 1 pontot érő kérdésből áll. A sikeres vizsgához 65%-os vizsgaeredmény (26 pont) szükséges.
A sikeres alapvizsga által biztosított minősítés (certificate) előfeltétele a haladó tanfolyamokon való részvételnek.
A PeopleCert vizsgaközpontja által szervezett vizsgát a tanfolyam végét követő egy éven belül, távolról felügyelt online módon, (jelenleg) kizárólag angol nyelven lehet letenni. A vizsgán semmilyen segédeszközt nem lehet használni.
A vizsgát 18.000 FT + áfa felár mellett lehet egy ún. ’Take2’ opcióval is rendelni. Ez az opció az első vizsga sikertelensége esetén ingyenes pótvizsgát biztosít. Első sikeres vizsga esetén azonban nem visszatéríthető.
A tanfolyamhoz vizsgagaranciát adunk, amelynek keretében a kapcsolódó vizsga sikertelensége esetén térítésmentesen személyi felkészítő konzultációt és/vagy – eseti egyeztetés mellett - ismételt tanfolyami részvételi lehetőséget biztosítunk.

KINEK AJÁNLJUK

Az ITIL®4 alaptanfolyamot mindenkinek ajánljuk, aki munkaköréből fakadóan részt vesz az IT-szolgáltatásmenedzsment tetszőleges területének fejlesztésében és működtetésében, illetve az ITIL® alkalmazásában.
Az alaptanfolyam az első lépést jelenti a szolgáltatásmenedzsment továbbfejlesztésével foglalkozó szakemberek, és az abban érdekelt vezetők számára azért, hogy megfelelő hozzáállást és szemléletet tudjanak kialakítani.
Az alaptanfolyamon megszerezhető tudás azért hasznosítható jól a fejlesztők és üzemeltetők számára, mert teljeskörű rendszerszemléletet vezet be a termékek kivitelezése és a szolgáltatások nyújtása során.
A három napos képzést azoknak ajánljuk, akik a két napos alaptanfolyamnál ajánlottakhoz képest az ITIL® bevezetésében már jelentősebb előrehaladást értek el, 
akik frissíteni szeretnék ITIL®-ismereteiket, erősíteni az értékszemléletüket, valamint  az ügyfél- és minőségorientáltságot.
 

Tematika

A két napos ITIL®4 alaptanfolyam tematikája az első két napon
3-ik napon: kiegészítés az ITIL®4 által javasolt alapvető jógyakorlatokkal (részletesebben kifejtve)

Általános jellegű jógyakorlatok

 • Kapcsolatmenedzsment
 • Szállítómenedzsment
 • Információbiztonság-menedzsment
 • Ismeretmenedzsment
 • Portfóliómenedzsment
 • Szolgáltatási pénzügyi menedzsment

Szolgáltatásjellegű jógyakorlatok

 • Megfigyelés és eseménymenedzsment
 • IT-eszközmenedzsment
 • Szolgáltatáskonfiguráció-menedzsment
 • Kiadásmenedzsment
 • Szolgáltatáskatalógus-menedzsment
 • Rendelkezésreállás-menedzsment
 • Kapacitás- és teljesítménymenedzsment
 • Szolgáltatásfolytonosság-menedzsment
 • Szolgáltatásbevizsgálás és -tesztelés


Technikai jellegű jógyakorlatok

 • Üzembeállítás-menedzsment


 

Kinek ajánljuk

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!