Másfél Power BI tanfolyam INGYEN?!

Detekciós képességek elméleti oktatás

DETKEP1
1 nap
245 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyamról

A detekciós képességek oktatási csomag elméleti része elsajátítható az egy napos képzésünk keretében. A tréning átfogó és naprakész elméleti képet ad napjaink kiberbiztonsági detekciós lehetőségeiről. A különböző feladatok és kihívások mitigálása olyan folyamatok mentén kerülnek bemutatásra, melyek jellemzően natív vagy nyílt-forráskódú megoldásokon alapulnak. A képzés tematikája a közepesen mély szintbe sorolható technikai ismeretek átadására irányul. Mindezek mellett az egyes biztonsági rendszerek üzemeltetése, valamint a kapcsolódó folyamatok és keretrendszerek is ismertetésre kerülnek képzésünk alkalmával.

Kiknek ajánljuk képzésünket?
Képzésünket első sorban informatikai előképzettséggel vagy tapasztattal rendelkező szakembereknek ajánljuk, akiket érdekel a kiberbiztonság világa és azonnal adoptálható ismereteket keresnek.

Átadásra kerülő anyagok:
Prezentáció, PPT formátumban.
Nyomtatott és online oktatási anyag a PPT alapján.
A képzésen való részvételt igazoló tanúsítvány.

Tematika

  • Általános IT architektúra elemzése – hibák meghatározása: vezetékes- és vezeték nélküli hálózatban, valamint alkalmazás réteg vizsgálata, megerősítése.
  • Vizibilitás képességek megteremtése: A különböző felhasználási esetekhez igazodó hálózati és kliens oldali adatgyűjtési lehetőségek feltárása és alkalmazása.
  • Riasztások definiálása, szabályok készítése: Hálózati és kliensoldali szignatúrák és szintaktikák értelmezése, eszközök megismerése.
  • Biztonsági információk, eseménykezelő rendszerek és folyamatok: Koncepcionális és pragmatikus ajánlások különböző igényekre.
  • Érettségi szintek meghatározása, mérése, fejlesztése: Objektív, technikai szinten adaptálható értékelési lehetőségek megismerésre.
  • Folyamatok: detekciós képességek szabályai, a kapcsolódó eljárásrendek és egyéb folyamatok.
  • Eseménykezelés: A riasztások besorolása, triázsolása, kontextusba helyezése.
  • Fejlesztési lehetőségek: megtévesztés alapú szcenáriók, és adaptációjuk threat hunting folyamatokhoz, gépi tanulás implementálásának lehetőségei.
  • Kiberhírszerzési képességek: Gyűjtés, aggregálás, vizualizálása és felhasználási módok.

Kinek ajánljuk

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!