Másfél Power BI tanfolyam INGYEN?!
Kulcsár Ernő

Kulcsár Ernő

oktató

kulcsar.erno@iqjb.hu
 • MCT
 • Certified Ethical Hacker

Transcript ID: 769135
Access Code: HollenThal

Szakterületek

 • Microsoft SQL Server
 • Microsoft fejlesztői képzések
 • Microsoft Power Platform
 • Adatelemzés, Power BI

Ernő a legrégebben nálunk oktató szakemberek egyike. Éveken keresztül ő birtokolta a legtöbb MCP vizsgát Magyarországon. 2015. decemberében ünnepeltük az 500. tanfolyamát.

Tanfolyamai nagyon népszerűek, mert számtalan olyan kiegészítő tudásanyagot ad a hallgatóknak, amelyek messze túlmutatnak a hivatalos tananyag moduljain. Akik voltak már nála .net fejlesztői tanfolyamon, biztosan emlékeznek az ötletes "Sudokuzzunk", a "Lottózzunk" példákra, vagy az általa összeállított több száz oldalas tanfolyami jegyzetek vidám bevezetőire.

Közvetlen stílusa, évtizedes tapasztalata miatt a legkiválóbb oktatók között tartják számon a szakmában. Kiváló futó és szenvedélye a természet, a hegymászás.

MCT profil: https://mcp.microsoft.com/Anonymous//Transcript/Validate

Blogbejegyzések

 • Power BI és a DA-100-as vizsga

  Microsoftéknál a 70-778: Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Power BI vizsga év végén lejár, azonban a PowerBI vizsga nem tűnik el, helyét a DA-100 Analyzing Data with Microsoft Power BI vizsga veszi át.
  Mint a téma oktatója és lelkes Microsoft vizsgagyűjtő, ellátogattam a vizsgára, és a vizsga tapasztalataimról pár gondolatot szeretnék megosztani ebben a blogban.

 • SSIS rejtvény

  Játékos kedvű - és felkészült - tanfolyami hallgatóinknak készítettem egy SSIS rejtvényt.

 • Angular alkalmazás fejlesztés TypeScript-tel

  TypeScriptről közérthetően (olykor kicsit pongyolán, lényegre törően)

  A WEB alkalmazások alapvetően két részből állnak: szerver oldal, kliens oldal.
  A szerver oldali kódot pl. ASP .NET (C#) a WEB Server pl. MS IIS futtatja. A browser HTTP kérésére összeállít egy oldalt, amit a browsernek leküld (HTTP válasz) és azt a browser jeleníti meg, függetlenül attól, hogy az Google Chrome, Internet Explorer, FireFox, Opera vagySafari.

 • Sudokuzzunk Angularral!

  Tudjuk, hogy a browserek Javascript kódot futtatnak. A kliens oldali WEB fejlesztők típusossága és OOP koncepciói miatt szeretnek TypeScript-ben programozni. Ez szép és jó, de a kódot a browser nem tudja futtatni. Ezért a kódot „át/le kell fordítani”. C++, C#, Java esetében mindezt a compiler végzi. Ekkor keletkezik COM, vagy EXE kiterjesztésű futtatható file. Igenám de TypeScript esetén nem keletkezik futtatható file. A TypeScript kódot csak átfordítjuk Javascript kóddá. Megkülönböztetésül a compile szótól a folyamatot az angol   transpile  műszóval illették a fejlesztők.

TanfolyamokAjánlja másoknak is!