IQJB részvételi opció 2019

Vizsgáztatás

 

Értesítjük Kedves vizsgázóinkat, hogy december 23.-tól január 7.-ig vizsgaközpontunk zárva tart. Tehát az utolsó vizsganap 2019-ben, december 20. Az első vizsganap 2020-ban, január 8.

Boldog Ünnepeket kívánunk!

 

Oktatóközpontunkban Pearson VUE, KRYTERION, PSI és Prometric vizsgaközpont üzemel, amely lehetővé teszi az informatikai terület legtöbb vizsgájának letételét.

Vizsgaközpont címe 1139 Budapest, Váci út 91. (Business Center 91) 4.emelet Térkép

 • Hogyan lehet jelentkezni vizsgára? Mi a jelentkezés határideje?

A vizsgára jelentkezni legkésőbb a kívánt vizsgaidőpont előtt legalább 48 órával (2 munkanap) szükséges, de javasoljuk, hogy ennél korábban érdeklődjön, hogy van-e szabad hely.
Kryterion és PSI vizsgaközpontunk minden páratlan hét munkanapjain, Pearson VUE vizsgaközpontunk minden páratlan hét kedd, szerda, csütörtöki munkanapjain vannak nyitva.

Vizsgaadminisztrátorunk Jakobi Katalin (kedd, szerda, csütörtöki munkanapokon) telefon: +36-1-799-5507. Jelentkezését a vizsga jelentkezési lapunkon várjuk e-mailen.

Amennyiben korábban már vizsgázott (még ha sikertelen is volt a vizsga), feltétlenül adja meg Candidate ID-ját, mert csak ebben az esetben gyűlnek egy helyre a vizsgái (ez különösen a több vizsgából álló minősítéseknél lényeges)!

FONTOS! A Microsoft vizsgák esetén, minden vizsgázónak frissítenie kell a profilját, amihez Windows Live ID (MS ID) szükséges. A VUE rendszerben történő vizsgázás feltételeiről és menetéről a Pearson VUE oldalán talál bővebb tájékoztatást.

Minden ITIL vizsga (papíros formában) letehető minden hónap utolsó péntekén. 
Vizsga információ:
ITIL alapvizsgát online is le lehet tenni a Vizsgaközpont nyitvatartási ideje alatt. A szabad időpontokról vizsgaadminisztrátoraink adnak tájékoztatást.
 
 • Mennyibe kerül egy vizsga? Milyen kedvezményeket vehetek igénybe? Hogyan lehet fizetni?

A vizsgadíjak változóak, az aktuális vizsgadíjakról érdeklődjön telefonon vagy e-mail elérhetőségünkön vizsgaadminisztrátorainknál!

Microsoft tanfolyami hallgatóinknak a tanfolyam befejezését követő 1 hónapon belül 25%-os kedvezményt biztosítunk a tanfolyamhoz tartozó Microsoft vizsga listaárából. A kedvezmény igénybe vételéhez jelentkezéskor a vizsga jelentkezési lapon kérjük megadni a szükséges adatokat (tanfolyam kódja, dátuma), hogy ellenőrizni tudjuk a rendszerünkben a kedvezmény érvényességét. 2016.08.23-tól ezt a kedvezményt kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe.

A vizsgadíjat átutalással vagy készpénzben lehet kifizetni. Kérjük, hogy készpénzes fizetés esetén pontos összeget hozzon magával. Kártyás fizetésre jelenleg nincs lehetőség.

 • Tanfolyam- és vizsgacsomagot rendeltem, meddig kell letennem a vizsgákat?

Az utolsó tanfolyamot követő 3-6 hónapon belül lehet letenni a csomagban vásárolt vizsgákat, csomagtól függően. A tanfolyam- és vizsgacsomag az első próbálkozást tartalmazza, sikertelenség esetén az ismétlésének költsége a vizsgázót terheli. A határidő leteltét követően a vizsgákért ki kell fizetni a vizsgadíjat.

 • Vizsgavouchert vásároltam, illetve a tanfolyam díjával együtt fizettem ki a vizsga díját. Meddig használhatom fel a vizsgázási lehetőséget?

A vizsgavoucherek lejárati ideje eltérő. A Microsoft vizsga voucherek a vásárlást követően 1 évig érvényesek. A vizsga voucherek lejárati ideje nem meghosszabbítható.

 • Mi az a Candidate ID (MS ID) és miért van rá szükség?

A Candidate ID (2015-től Microsoft vizsgák esetében MS ID) az Ön vizsga nyilvántartási száma, mellyel a Prometric/VUE vizsgaközpont és a gyártók (MIcrosoft, Oracle, Cisco, stb.) nyilvántarják az Ön vizsgáit. Amennyiben Ön már vizsgázott, de az aktuális vizsgajelentkezéskor nem adja meg a korábban kapott Candidate ID-ját, egy újabb ID-t fog kapni, ezért nem tudnak egy helyen gyűlni a vizsgái. Ennek akkor van igazán jelentősége, ha egy olyan hivatalos minősítést szeretne megszerezni, melyhez több vizsga letételére van szükség (pl. Microsoft minősítések esetében: MCSA, MCSE, MCSD stb.)

Ez az azonosító nem tévesztendő össze a Microsoft által nyilvántartott (az első sikeres vizsga után kapott) MCP (Microsoft Certified Professional) számmal, melynek használatával egy webes felületen keresztül ellenőrizhető, hogy milyen vizsgáka és minősítéseket szerzett meg a vizsgázó. Itt ellenőrizheti aktuális minősítéseit: https://mcp.microsoft.com/mcp/tools/MCPDirectoryPreferences.aspx

 • Mi történik akkor, ha korábban nem Prometic, hanem VUE-vizsgaközpontban vizsgáztam (vagy fordítva)?

A két vizsgaközpont egymástól függetlenül vizsgáztat, azonban mivel a sikeres vizsgák nyilvántartása valójában a gyártónál (pl. Microsoft, Cisco, Oracle) történik, ezért - némi utánjárással - egyesíteni lehet a sikeresen letett vizsgákat. Mivel ez nem egyszerű procedúra, ezért javasoljuk, hogy - például egy hivatalos minősítés megszerzése esetén - nincs ideje ennek intézésére, tartson ki ugyanazon vizsgaközpont-hálózat mellett. Amennyiben mégis így alakult, írjon az alábbi e-mail címre, küldje el Candidate ID-jait, a sikeresen letett vizsgák kódjait és időpontjait és írja meg kérését.

A Pearson VUE weboldalán live chat és email küldésre is lehetőség van. Live chat során adatok nem módosíthatók, ezért ebben az esetben mindenképpen írjon emailt. 
Microsoft vizsgák esetén: emeamcp@msdirectservices.com

Pearson VUE FAQ

 • Mi történik akkor, ha több Candidate ID-vel rendelkezem?

Amennyiben több Candidate ID-t használt a korábbi vizsgák letételekor, hiába teszi le a hivatalos minősítés megszerzéséhez szükséges vizsgát, nem fogja megkapni sem a minősítést.

Ebben az esetben Microsoft vizsgák esetében az előző pontban felsorolt adatokat küldje el az emeamcp@msdirectservices.com e-mail címre!

Pearson VUE FAQ

FONTOS! 2015. január 1-jétől Microsoft vizsgákat kizárólag a Pearson VUE vizsgarendszerben lehet letenni. A vizsgára jelentkezés előtt minden vizsgázónak frissítenie kell a profilját, amihez Windows Live ID szükséges. A VUE rendszerben történő vizsgázás feltételeiről és menetéről a Pearson VUE odalán található bővebb információ.

 • Le lehet-e mondani vizsgát?

Ha bármilyen oknál fogva mégsem tud eljönni a vizsgára az Ön által megjelölt időpontban kérjük, hogy arról minél hamarabb értesítsen bennünket! A vizsgaidőpont lemondást, vagy módosítást kérjük minden esetben írásban jelezze!

A vizsga lemondása a vizsga időpontját megelőzően 2 munkanapon belül már nem lehetséges, kivéve, ha a vizsgázó angol nyelvű orvosi igazolást nyújt be legkésőbb a vizsga napján e-mailben vagy faxon (+361 7995515). Ellenkező esetben kiszámlázzuk a teljes vizsgadíjat.

 • Mikor lehet elkezdeni a vizsgát? Mennyi ideig tart?

A vizsgák letételéhez kérjük egyeztessen időpontot vizsgaadminisztrátorunkkal! Kérjük, hogy ezt abban az esetben is tegye meg, amennyiben weben keresztül regisztrál a vizsgára! Ezzel elkerülhető a vizsgaidőpontok ütközése.

A vizsgák általában 2-3 óra időtartamúak (gyártónként és vizsgánként eltérő) számítógép előtt kitöltendő, on-line, többnyire angol nyelvű teszt.

 • Mit hozzak magammal? Mit lehet használni vizsga közben?

Kérjük, hogy a vizsgára hozzon magával 2 db a személyazonosságát igazoló okmányt, ebből egy arcképpel és aláírással is ellátott pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány kell legyen, a másodikon a név és aláírás kell szerepeljen pl. bankkártya.

Vizsgázóink részére jegyzetlapot és tollat biztosítunk a vizsgázáshoz. Ezen kívül semmilyen segédeszközt nem lehet használni. Kivételt képeznek a gyártók által megengedett eszközök.

A vizsgázás menetét szigorúan szabályozzák a vizsgaközpontok. A vizsgázás szabályairól szóló dokumentumot a vizsga megkezdését megelőzően a vizsgázónak alá kell írnia.

Pearson VUE FAQ

 • Mi történik a vizsga megkezdése előtt? Adminisztrációs és biztonsági folyamat (videó).

A következő videó összefoglalja, hogy milyen biztonsági eljáráson kell a vizsgázónak részt vennie.

 

 • Mikor látom a vizsga eredményét, kapok-e igazolást, oklevelet a sikeres vizsgámról?

A vizsgát követően - annak sikerességétől függetlenül - megkapja a Score report-ot, melyen szerepel az Ön vizsga azonosítója (ezzel tud legközelebb is regisztrálni vizsgákra) és a vizsga eredménye. MS vizsga esetén, amennyiben sikeres a vizsgája, a vizsga felkerül az Ön Transcript listájára, melyet az MCP oldalra belépve tud megnézni. További információk: a Microsoft weboldalán.

Pearson VUE FAQ

 • Mi történik, ha nem sikerül a vizsgám? Mikor vizsgázhatok legközelebb?

A gyártók különböző időtartamot szabnak meg a sikertelen vizsga letételére. Pl. Microsoft vizsgák esetében a sikertelen vizsga után akár már másnap újra próbálkozhat - azonban amennyiben a második vizsgája sem sikerül, a harmadik próbálkozást már csak 2 hét szünet után teheti meg.

Általános tájékoztató a Microsoft MCP vizsgák felépítéséről, a felkészüléshez ajánlott lehetőségekről és az újonnan megjelent vizsgákról a Microsoft weboldalán.