IT Leadership Development Program - ITLDP

Az informatikai terület vezetőfejlesztését szolgáló képzési programunk azon a tapasztalati felismerésünkön alapul, hogy a szaktudáson túl a sikeres IT-s kollégák eszköztárába ma már olyan tudásnak is bele kell tartoznia, mely a szervezet egészének sikeres működését is biztosítja. Egy szervezet sikere viszont jelentősen függ a személyek, a rendszerek, a tudás és tapasztalat pontosan beállítható egyvelegén.
A program nemcsak a már kinevezett vezetőknek szól. Értéket találhatnak benne a jövő vezetői is, illetve azok, akik - most vagy a jövőben - tudásuk és tapasztalatuk révén vezetési feladatokat látnak el a mindennapi munkájuk során.

A KÉPZÉS FORMÁJA, IDŐZÍTÉSE, RÉSZTVEVŐK
A résztvevők előképzettsége és a vállalatok rendszerei is nagy szórást mutatnak. Ezt világosan látva, a képzés formáját ennek megfelelő rugalmassággal, közösen alakítjuk ki Ügyfeleinkkel. Nem váratlan tehát, hogy az időzítés a klasszikus tanfolyamok menetétől különböző lesz.
Az IT vezetőfejlesztési programot elsősorban céges csoportos képzésnek szánjuk, melyen egy vállalattól minimum 3 fő részvétele kívánatos. A résztvevők száma függ a cég vagy az osztály méretétől, a résztvevők előképzettségétől. A több résztvevőt azért tartjuk lényegesnek, mert a fejlesztési program bizonyos szempontból kulturális hatásokkal is jár, melyek hatékony elterjedése egyenes arányban állhat a résztvevők számával.

A KÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS FOLYAMATA
A program indítását egy találkozóval kezdjük, melynek során végigbeszéljük a fejlesztendő területek.
Ennek a potenciálisan rendkívül széles területnek vannak jól beazonosítható részei. Ilyen lehet a szakértőből vezetővé válás folyamatának ellenőrzése, az informatikai kulcsemberek beazonosítása, megtartásuk mikéntje, fejlesztésük üteme, a csapatépítés, a delegálás, a motiváló vezetés és felhatalmazás, de nem utolsósorban magának a speciális IT vezetői ismereteknek a vizsgálata.
Ezeket a területeket időben, mélységben és prioritásban egyaránt súlyozva, közösen alakítjuk ki a tananyagot, mely így valóban testreszabva tudja szolgálni az elvárást.
A kialakított program időigénye is a hatékonyságot szolgálja. Az akár több héten át tartó, heti 1-2 napos megoldástól a koncentrált, egyszerre több napos tudásátadáig az ütemezés a vállalat lehetőségeinek megfelelően alakítható ki.
A tanulási folyamat során a csoport meg fog ismerni valós életből szerzett tapasztalatokat, és adott esetben elméleti alapokra épített best-practice-ek szerint kapott feladatokkal léphet tovább a következő alkalomra.

Érdeklődésük esetén forduljanak bizalommal Oktatóközpontunk munkatársaihoz.