Hálózatüzemeltetés és biztonsági auditálás Raspberry Pi eszközökkel

NET-PI
5 nap
350 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

Hálózatüzemeltetés és biztonsági auditálás Raspberry Pi eszközökkel – (NET-PI)
Már sokan használják a Raspberry Pi eszközöket otthoni célokra - média centernek, szenzorok vezérlésére, vagy valamilyen otthoni szerverként (ahogy e sorok írójánál is egy IP telefon alközpont biztosítására), de vajon van-e ennek az okos kis eszköznek egy-egy vállalati környezetben (a kis-közepestől egészen a nagyvállalati hálózatokig) létjogosultsága?
A válasz: mindenképpen… Olyan nyílt forráskódú szoftverek és egyéb megoldások állnak rendelkezésre Raspberry Pi eszközeinkre, amik lehetővé teszik hálózat üzemeltetési, biztonság auditálási feladatokra, valamint akár hálózat menedzsment funkciókra is.
Használhatjuk behatolási és biztonsági sérülékenységek tesztelésére, etikus hackelési feladatokra, költséghatékony hálózati „mindenes” eszközre (csomaganalizálástól a hálózat szkennelési és hibajavítási feladatokig bezárólag mindenre), valamint segíthet egy-egy szerverünk kiváltásában is.
A lehetőségek tárháza széles, ezekre szeretné a figyelmet ráirányítani ez a tanfolyam.

Tematika

Az 5 nap alatt megismerkedünk a szükséges elméleti háttér mellett a rendelkezésre álló eszközökkel és szoftverekkel, úgy mint:

  • csomag és forgalom analizálás,
  • biztonsági auditálási szoftverek,
  • biztonsági sérülékenységet tesztelő alkalmazások,
  • vezetékes és vezetéknélküli etikus hackelési lehetőségek,
  • hibajavítás, log analizálás,
  • authentikációs és VPN megoldások,
  • mindezt a Linux rendszerek alapvető funkcióinak áttekintése mellett.

A tanfolyam résztvevői egy saját Raspberry Pi eszközt kapnak a tanfolyami gyakorlati feladatok elvégzésére, ami a tanfolyam után azonnal „bevethető” lesz hálózati és biztonsági feladatok ellátásra.
A tanfolyam oktatója olyan hálózati rendszermérnök és egyben etikus hacker is, aki számos magyar és külföldi nagyvállalat hálózati üzemeltetésében, biztonsági funkciók kiépítésében vett már részt, így életszerű felhasználási lehetőségekkel és üzemeltetési tapasztalatokkal is ki tudja egészíteni a képzést.

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

Alapvető hálózati ismeretek

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!