Microsoft Azure IaaS rendszerüzemeltetőknek

MSIAAS
1 nap
59 000 Ft + ÁFA helyett csak
50 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

A Microsoft Azure platform a Microsoft adatközpontjaiban üzemeltetett, globális, internetes felhő-számítástechnikai szolgáltatási platform. Olyan nyilvános felhőmegoldás, amely infrastruktúra- és platformszolgáltatást nyújt, illetve lehetővé teszi szoftverszolgáltatások hosztolását is – azaz mindhárom fő szolgáltatásmodellt lefedi. IaaS, azaz „Infrastructure as a Service” jelentése: infrastruktúra az ügyfél igényei szerint. Célunk, hogy ezt az Azure platform ezen részét minél alaposabban, az alapokkal és a állandó jellegű újdonságokkal együtt bemutassuk egy klasszikus tantermi tanfolyam keretein belül.

A MIcrosoft Azure IaaS-ban egyszerűen, percek alatt létrehozhatók és futtathatók Windows Server- és Linux-alapú virtuális gépek. A vállalat lokális adatközpontjában futó virtuális gépek bármilyen változtatás nélkül átvihetők a felhőbe. A vállalati hálózat és a felhő között biztonságos hálózati kapcsolat építhető ki, mintegy telephelyként használva az Azure IaaS infrastruktúránkat. Használatával egy magas rendelkezére állású, állandóan működő, nyitott és kinőhetetlen erőforráshoz jutunk. Ez az egyedi fejlesztésű tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket ad a hallgatók kezébe a Microsoft Azure IaaS képességeivel és szolgáltatásásaival kapcsolatban.

Olyan leendő vagy aktív rendszergazdáknak és rendszermérnököknek ajánljuk, akik általánosan érdeklődnek a felhő megoldások iránt, és/vagy akik a földi infrastruktúra kiterjesztésével publikus vagy hibrid környezet üzemeltetését végzik, illetve ezt tervezik.

Tematika

  • Bevezetés az Azure IaaS világába
  • Azure hálózati ismeretek
  • Microsoft Azure Active Directory
  • Felügyelet és monitorozás

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

Minimális hálózati, Windows szerver és AD DS alapismeretek

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!