IQSOFT - John Brice Oktatóközpont
IQJB részvételi opció

Automotive SPICE

Tanfolyam célja

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők tájékozódni tudnak az Automotive SPICE dimenziói között, értik az Automotive SPICE-audit elemeit, menetét.

Az 1 napos tanfolyam célja a hallgatók megismertetése az autóipari beszállítók körében, szoftver- és rendszerfejlesztési tevékenységekre alkalmazott Automotive SPICE modell elveivel, alapelemeivel, a modell felépítésével és auditálásának módjával.

Ajánljuk gyakorló minőségügyi vezetőknek és szoftverfolyamat-fejlesztőknek, valamint azoknak, akik a szoftverfejlesztés folyamatában részt vesznek.

Nincs vizsga. A tanfolyam sikeres teljesítésének feltétele az aktív részvétel, valamint az egyéni és csoportos feladatok megoldása.

Tematika

A tanfolyamon, az Automotive SPICE modell elemeinek ismertetésén túl, szó lesz a modell alapjául szolgáló SPICE / ISO 15504 modellről, a modell dimenzióiról, a szoftverfejlesztés életciklusát leíró ISO 12207 szabványról, valamint az Automotive SPICE, SPICE , ISO 12207 és CMMI kapcsolatáról. Az Automotive SPICE-szal kapcsolatban, kitérünk a német autógyártók (Audi, BMW, DaimlerChrysler és) VW kezdeményezésével létrejött HIS (Hersteller Initiative Software) által megfogalmazott minimum-követelményekre is. Az alapismeretek előadás keretében kerülnek bemutatásra. Rövid gyakorlati példa illusztrálja az előadáson elhangzottakat.

Előfeltételek

Szoftverfejlesztői és / vagy szoftver-minőségügyi alapismeretek.

Kapcsolódó tanfolyamok