PRINCE Starter

PRINCE-S
1 nap
50 000 Ft + ÁFA
tanfolyamkezdési időpontok:
Jelentkezem!
oktatók:

A tanfolyam célja

A PRINCE2 módszertannal való áttekintő megismerkedés, és ezen keresztül olyan szemlélet kialakítása, amely a résztvevőt képessé teszi arra, hogy a saját (illetve szervezetének) projektmenedzsment-gyakorlatát – további segítség és támogatás bevonása mellett – fejleszteni tudja.

A szervezetvezetőknek tisztában kell lenniük, hogy a projektirányítási módszertanok sok évtizedes tapasztalatainak figyelembe vétele és alkalmazása nagy mértékben növelni tudja projektjeik sikerességét.  A PRINCE2 az egyik legelterjedtebb projektirányítási módszertan hazánkban is, amelynek legújabb (2017-es) kiadásának szemléletét igyekszik átadni a tanfolyam a részvevőknek. A tanfolyam összefoglalja a módszertan alapjait, és arra ösztönzi a részvevőket, hogy fejlesszék tovább projekmenedzsment-gyakorlatukat a tanfolyamon kialakult szemlélet alkalmazásával projektjeiken, illetve további tanfolyamokon való részvétellel.
A PRINCE2 egyaránt ad támogatást egyedi projektek sikeres megvalósításához, valamint a projektmenedzsment gyakorlatának megfelelő szervezeti szintű kialakításához is. A PRINCE2 integratív szerepet tölt be a hagyományos és az agilitást előtérbe helyező megközelítések között, a stratégiai fontosság és a rövid távú célok között, valamint a szervezeten belüli és a más szervezetek számára végzett projekttevékenységek között.

Kiknek ajánljuk:
MIndenkinek, aki szeretne áttekintést kapni a formális projektmenedzsment egyik legnépszerűbb módszertanával kapcsolatban – különös tekintettel a gyakorló és leendő projektmenedzserek, valamint a szervezeten belüli projektmenedzsment fejlesztéséért felelősök számára.

Tematika

Bevezetés a projektmenedzsmentbe
Projektmenedzsment dióhéjban
Prejektmenedzsment 3 szinten
PRINCE2 elvei

o folyamatos üzleti indokoltság
o tanulás a tapasztalatokból
o egyértelmű felelősségek
o szakaszolás (fokozatosság)
o önállóság és önszerveződés
o termékalapú szemlélet
o testre szabás / skálázhatóság
PRINCE2 fókuszterületei
o üzleti indoklás készítése
o projektszervezet alakítása
o minőség fontossága
o tervezés szerepe
o előrehaladás követése
o változások beépítése
o kockázatok figyelembe vétele
PRINCE2 folyamatai
Tipikus projektszituációk

o hosszabb távú stratégia program részeként
o megrendelő-szállító viszonylatban
o egyszerű, kisebb feladatok esetén
o agilis megközelítés alkalmazása mellett

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

nincs

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!