Csomag
455 000 + ÁFA helyett csak
395 000 + ÁFA
 • csomag kódja:MSSQLBI
 • időtartam:9 nap

Microsoft SQL Server Business Intelligence tanfolyamcsomag

A tanfolyam célja

 • A tanfolyamcsomag a 3 Business Intelligence tanfolyam modult tartalmazza. Az egyes modulok tematikája a tanfolyamok nevére kattintva olvasható.
 • A képzés a kapcsolódó tanfolyamok nyilvánosan meghirdetett időpontjaiban indul.
 • Magánszemélyek részére a kapcsolódó vizsgákra (70-463, 70-466) 2 hónapon belül 20% kedvezményt biztosítunk. A vizsgákat az IQJB Pearson VUE vizsgaközpontjában lehet letenni. A kedvezményes vizsgalehetőség az első alkalomra érvényesíthető, sikertelen vizsga esetén a megismételt vizsga díja a vizsgázót terheli.
A képzéscsomag ára vizsgákkal együtt 473.000 Ft + áfa/fő.

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

Alapvető Transact SQL tudás szükséges (SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE) és némi affinitás az ETL (extract - transform - load) folyamathoz.

Tanfolyamok

 • Microsoft SQL Server Business Intelligence - Integration Services (20463, 20767)

  Adatokat több technológiával is tölthetünk át egyik rendszerből a másikba, kezdve az adatok importálásával/exportálásával, backup stratégiákkal, replikációval, egyéni szkriptekkel. Az Integration Services segítségével nemcsak pl. a heterogén rendszerekből történő egyszerű adatimportot valósíthatjuk meg, hanem komplex transzformációt is végezhetünk az adat betöltése során, legyen a célállomás akár relációs adatbázis, akár későbbi elemzéshez felépítendő OLAP kocka alapját képező adattárház. A folyamatok felépítését a Data Tools grafikus eszközeivel látványosan végezhetjük el, az elkészített package-ekben számos munkánkat segítő elemet, mint pl. naplózást, rendszergazda értesítést, komplex tranzakciókat, stb. implementálhatunk.

  A tanfolyam célja a Microsoft adatbetöltő eszközének, az Integration Services-nek mélyreható bemutatása, az Extract - Transform -Load folyamat gyakorlati megismerése, az adatok minőségének biztosítását nyújtó új eszközök: Data Quality Services, Master Data Services bemutatása.

  Mindazoknak, akik adattárházat szeretnének építeni különböző adatbázisokból, pl. szétszórt telephelyek adataiból, OLTP rendszerekből OLAP irányban az elemzéseket megcélozva mozdulnak el.

  Tovább a tanfolyamra
 • Microsoft SQL Server Business Intelligence - Analysis and Reporting Services (20466, 20768, 10990)

  A tanfolyam anyaga és tematikája a 20466 kódú hivatalos Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server elnevezésű tanfolyam tematikájára épül.

  A tanfolyam meglehetősen komplex és távol áll a hétköznapi tranzakcionális OLTP rendszerektől. Az SSIS-sel felépített adattárházból üzleti elemzéseket segítő/végző kockákat építünk, definiáljuk az elemzés(ek) szempontjait, a dimenziókat, majd a kockát grafikus eszközökkel böngésszük, vagy MDX kifejezésekkel lekérdezzük. Ehhez persze némiképp ismerni kell a céges üzleti folyamatokat, hogy az abban felmerülő kérdéseket rendszerünkkel támogatni tudjuk. A tanfolyam igényel gazdasági elemző és SQL Server-es vénát, a két terület az OLAP kockák világában szorosan kötődik egymáshoz.

  • Az MSSQL Integration Services tanfolyamon (vagy más módon, pl. külső cég által) előkészített adattárházból OLAP kockák építésének megismerése, OLAP kockák böngészése, üzleti elemzések elvégzése grafikus felületen vagy akár MDX lekérdezések segítségével.
  • Kulcs teljesítménymutatók készítése dashboard-ok, scorecard-ok felé.
  • Akár a Data Tools-ba rejtett Report Designer, akár a webes Report Builder kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy rövid idő alatt esztétikus formátumú, akár diagramokkal, szubriportokkal tűzdelt, reprezentatív jelentéseket készítsünk. Az elkészült jelentéseket a Report Server-re publikálhatjuk, ahonnan különböző formátumban jeleníthetjük meg azokat: HTML, Word, Excel, PDF. Lehetőségünk kínálkozik a jelentések fájlszerveren történő tárolására, illetve e-mail formátumban történő kézbesítésére is.
  • Üzleti elemzésekből jelentések készítése, azok weben keresztül történő publikálása, vagy a végfelhasználókhoz való eljuttatása e-mail formátumban.

  Ajánljuk mindenkinek, aki a cég életében OLTP rendszert üzemeltet SQL Server-en, hogy lássa mi a különbség OLTP és OLAP között. Üzleti elemzéseket végző managerek részére, hogy lássák, mit lehetne gazdasági szemmel jobban megfogalmazni az SQL Server-es szakembernek, hogy lehetne megtalálni a közös nyelvet az üzleti elemzések érdekében, a hatékony vállalati működéshez.

  Tovább a tanfolyamra

Linkek

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!