IQSOFT - John Brice Oktatóközpont
Azure tanfolyami dömping júniusban! 20532, 20533, MSITIL
Balogh Judit

Itt a tavasz nyerő párosa!

Kinek ajánljuk az ITIL Practitioner (IP) 4 napos tanfolyamunkat?
Mindenkinek, akinek már van ITIL alapszintű ismerete, azaz részt vett egy ITIL alaptanfolyamon és már vizsgázott is. A haladó ITIL-tanfolyamok köre tulajdonképpen kibővült ezzel a képzéssel. Az, aki részt vesz ezen a képzésen és szakértő minősítés elérésére törekszik, valamelyik eddig szokásos, haladó tanfolyamot „kihagyhatja”.
Miért ajánljuk második lépcsőnek ezt a tanfolyamot?
Az eddigi tanfolyami struktúrában a Foundation után az Service Operation illetve a Service Transition volt a „természetes második lépés”. Sokak számára továbbra is ez lehet a követendő út, de érdemes az ITIL Practitioner-re úgy tekinteni, mint a hiányzó láncszemre az ITIL-képzések sorában. Jó előkészítést biztosít ahhoz, hogy a „klasszikus” ITIL haladó tanfolyamokból minél többet lehessen profitálni.
Az ITIL fejlődése a visszajelzések és a gyakorlat alapján valósul meg, a sikeres tapasztalatokból táplálkozik, és ez vonatkozik az ITIL-képzésekre is. Az ITIL Practitioner képzés kialakítását és bevezetését kétfajta tapasztalat tette szükségessé. Egyrészt számos újfajta kezdeményezés jelent meg és nyert polgárjogot (Agile, Lean, Kanban, DevOps stb.), amelyek jól kiegészítik és megújítják az ITIL bevált és széles körben elterjedt, használt megközelítését. Az ITIL Practitioner útmutatást ad arra, hogy hogyan lehet és célszerű ezeket a megközelítéseket és az ITIL-t együtt alkalmazni a siker érdekében. Másrészt sok szolgáltató szervezet és ott dolgozó ember a szokásos (alap- és haladó) képzés ellenére gyakran nem biztos abban, hogy az ITIL számos ajánlása közül egy adott helyzetben mi is a legjobb választás. Az ITIL Practitioner egyértelmű választ ad erre: a szolgáltatási tevékenység rendszeres és következetes fejlesztése az, amire a hangsúlyt helyezni kell.
Az ITIL Practitioner arra törekszik, hogy kialakuljon az szemléletmód, ami elengedhetetlen a még sikeresebb szolgáltatási tevékenységhez, és olyan egyszerűen használható sablonokra, táblázatokra ill. egyéb eszközökre hívja fel a figyelmet, amelyek a megfelelő szemlélet mellett biztosíthatják a kívánt előrelépést.
Jelentkezzen-e az is, akinek már van (1-2-több) haladó tanfolyami ismerete és vizsgája is?
Egyértelmű, hogy igen! Egyrészt az ITIL Practitioner vizsga szintén 3 kreditpontot jelent, így valamelyik még le nem tett ITIL-vizsga ezzel „kiváltható”. Másrészt talán ez a tanfolyam adja meg legjobban azt az átfogó szemléletet és hozzáállást, amely az ITIL alapjainak megértéséhez a meglévő tudás kihasználásához a leginkább szükséges. A tapasztalatok alapján ez gyakran fájóan hiányzik.

címkék:

Kapcsolódó tanfolyamok