IQSOFT - John Brice Oktatóközpont
MS Azure és ITIL nagyvállalati üzemeltetésben

Blog

 • Hogyan támadjunk vezeték nélküli eszközöket?

  Az Ethical Hacker és NetPi tanfolyamunk oktatója Beleznay Péter készített egy bemutató videót egy MouseJack támadásról, amelyet Raspberry Pi eszköz felhasználásával hajtott végre.

  Varga Judit Bővebben
 • Totózzunk AngularJS használatával - 1.

  1.1. Angular-ról általánosságban, avagy MVC az MVC-ben

  A böngészők HTML nyelven értenek. Ha elkészítünk egy HTML kódrészletet, azt a böngészők értelmezik és a benne foglalt kód alapján megjelenítenek egy oldalt. A HTML nyelvezetben volt némi kavalkád, ami abból fakadt, hogy folyamatos bővült, történetileg alakult ki, nem pedig alaposan átgondolt gyökerekből nőtt ki. Pl. a .NET Framework alapstruktúráját Microsoft alaposan átgondolta az object osztályból építette fel a több mint 7000 osztályt hierarchikus struktúrába, amelyet azóta is bővít. Tette mindezt tapasztalatok alapján. 

  Kulcsár Ernő Bővebben
 • Hogyan gondozd a szolgáltatásaidat?

  ITIL szemináriumot tartunk novemberben.

  Cégünk, az IQSOFT – John Bryce Oktatóközpont 13 éve tart ITIL® képzéseket, immár több mint 3000 hallgató ilyen jellegű képzése valósult meg a közreműködésünkkel.

  Dobay Csaba Bővebben
 • Windows Server 2016 - Storage Spaces Direct

  Az S2D jól jön azoknak, akik gyors, olcsó és megosztható tárolót (shared storage) szeretnének használni. És azoknak is, akik mindezt egy magas rendelkezésre állású Hyper-V fürttel akarják kombinálni. És azoknak is, akik ennek a létrehozására, felügyeletére, monitorozására is akarnak egy kézenfekvő megoldást. Maradt még ember, aki nem akarja? smiley

  Gál Tamás Bővebben
 • Apple bitek

  London az egyik kedvenc városom. Felüdítő sétálgatni a régi múltat idéző, Harry Potter ízű utcácskákon, miután egész nap az informatika világának legújabb vívmányait boncolgattuk. Most szinte szó szerint.

  Mihály Tamás Bővebben
 • Nano, de azért mégsem „kicsi”

  A Nano Server egyike a Windows Server 2016 család nagy újdonságainak. És hát tényleg "kicsi", de olyan extrái is vannak, amelyek naggyá teszik.

  Gál Tamás Bővebben
 • Exchange 2016, azaz a Reverse Dogfooding pozitív hatásai

  Aggódó kutyatulajdonosok számára: nem úgy.
  Elmagyarázom.

  Petrényi József Bővebben
 • Elköltöztünk.... tényleg...

   

  Varga Judit Bővebben
 • ELKÖLTÖZÜNK...

  Kezdhetném patetikusan is. Mondjuk így:

  „Elköltözünk… alapításunk után majdnem 17 évvel, 2017 januárjában elhagyjuk ismert székhelyünket, a Csata utca - Tüzér utca azon épületeit, ahol annakidején, még 2000-ben, a KFKI és az IQSOFT Rt. leszármazottjaként tulajdonosaink megalapították az IQSOFT – John Bryce Oktatóközpontot...”

  Dobay Csaba Bővebben
 • Apple Deployment Magyarországon!

  Páratlan informatikai management megoldás az Apple eszközök kezelésében. Amiről eddig csak álmodni lehetett, most elérhető Magyarországon.

  Mihály Tamás Bővebben
 • iOS biztonság 3. - Data security: IN USE - AT REST - IN TRANSMIT

  Rábízhatom-e az adataimat egy iOS eszközre?
  A te dolgod – a te adataid De tegyük félre a viccet. Személyes, vagy üzleti kritikus adatoknál ez egyébként sem vicc.

  Mihály Tamás Bővebben
 • iOS biztonság 2. - OS Security

  Azaz miért bízhatunk meg az iOS operációs rendszerben?
  Természetesen szinte minden biztonsági funkciót az operációs rendszer biztosít. Ha azonban az os kompromitálható, akkor elveszne minden biztonsági funkció alapja. Alapvetően meghatározza a biztonságot, hogy kizárólag megbízható operációs rendszer töltődjön be és ne kerülhessen sérült, ártó, vagy elavult kód az informatikai eszközre. Ennek kritikus folyamatai a rendszer betöltődése bekapcsoláskor, a rendszer javítása, és a frissítések letöltése. Nézzük, milyen folyamatok akadályozzák meg az iOS megtámadását.

  Mihály Tamás Bővebben
 • Microsoft SQL Server Business Intelligence

  Miért szeretik a háziasszonyok az Aldit?

  ...avagy miért (nem) szeretik az átlag SQL-esek a BI-t?
  ...avagy BI-ról konyhanyelven

  Kulcsár Ernő Bővebben
 • NAGYVÁLLALATI KÉPESSÉGEK AZ APPLE ESZKÖZÖKBEN

  Köszönöm, hogy megtiszteltetek minket és eljöttetek szeptember 28-án. Köszönöm a jó hozzászólásokat, kérdéseket és az aktivitásotokat a workshopok során!
  Ha tovább szeretnétek jutni, vagy lemaradtatok a rendezvényről, tanfolyamainkon nem csak a lehetőségek tárházát ismerhetitek meg, hanem azt is, hogyan valósíthatóak meg. Ezért szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki Apple eszközöket hozzáértő módon szeretne használni a céges infrastruktúrában.
  Foltozzátok be a lyukakat és használjatok biztonságos eszközöket az infrastruktúrátokban!
  iOS tanfolyamainkon elsajátíthatjátok:

  • az iOS eszközök üzemeltetéséhez szükséges ismereteket
   a vállalati integráció lehetőségeit, a macOS szerver ilyen irányú funkcióit
  • Appok fejlesztését
  • felhasználói prezentációs technikákat iPad eszközökkel

  macOS tanfolyamainkon:

  • megismerkedhettek az OS X operációs rendszer üzemeltetésével
  • a mac szerver szolgáltatásaival
  • a vállalati integrálás módszereivel
  • az iWorks felhasználói szoftverek használatával
  • és az Apple média szerkesztő szoftvereivel, az iMovie, Final Cut és Logic Pro alkalmazásokkal

  Addig is, amíg ismét találkozunk, sok sikert! 

   

  Szeptember 28-án Apple Eszközök Vállalati környezetben címmel rendezvényt tartunk, ahol személyesen is találkozhatunk. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Addig is ismerkedjetek meg egy cikksorozatban azokkal a funkciókkal, amik az Apple eszközeit a vállalati rendszerek csúcsragadozóivá teszik.iPhone 7 inside

  1. App Security

  2. OS Security

  3. Data Security

  Szeretettel várunk a rendezvényen további részletekkel!

  Mihály Tamás Bővebben
 • Apple iOS Biztonsági Funkciók

  Az alábbi egymásra épülő rétegeket sorban végigvéve nézzük meg, miért is a legbiztonságosabb, vezető mobil platform az Apple iOS rendszere. Igyekszem a lehető legrövidebben, és közérthetően megfogalmazni a lényeget azok számára, akik nem jártasak  ezen a területen.
  1.     App Security
  2.     OS Security
  3.     Data Protection
  4.     HW Security

  Mihály Tamás Bővebben
 • Hogy kerül az Edge link a tálcára?

  Nyilván mindenkivel előfordult már, hogy szerette volna a Microsoft Edge böngészőben megnyitott oldalt a tálcán elhelyezni. De! Akárhogy is húzkodjuk az Edge-ben megnyitott oldalunk címsorát, az ikonját, az akármijét a tálcára, minden esetben a piros stoptábla jelenik meg a tálcára érve…

  Farkas Viktor Bővebben
 • A nagyoknak múltja is van

  Apple múzeumot indítottunk oktatóközpontunkban.
  Az Apple neve összekapcsolódik a minőségi hardver és szoftver fogalmával. Apple Certified Trainer Providerként egyedi tudást képviselünk a régióban az Apple technológiáról. Igazi mérnöki, informatikai csúcsteljesítmény, amit az Apple eszközökben kívül és belül megtalálunk, ráadásul még nézegetni is élmény.

  Mihály Tamás Bővebben
 • Ha nem tudod, hová mész, oda bármilyen úton eljuthatsz

    

  Pajor Ferenc Bővebben
 • Networking

      

  Pajor Ferenc Bővebben
 • Esettanulmány az Influencingről

  Influencing vagyis hatás, befolyásolás. Kibővítve influencing without authorization, nem szóról szóra fordítva, elérni valamit felhatalmazás és hatalom nélkül. Ne tévesszük össze a manipulálással és visszaéléssel. Egyszerűen arról van szó, hogy a régi "szolgálati út" már sem az IT-n belül, sem az IT-n kívül nem kizárólagosan működik, vagyis a cél elérésének informális módja elterjedt és szükséges. Ha nagyon leegyszerűsítem az influencing egy csereakció, én odaadom neked, amire szükséged van, te pedig azt, amire nekem. Ha jó, akkor win-win szituáció. Az IT - hacsak nem IT cégről van szó - általában nem a hatalom csúcsán, vagy ahhoz közel helyezkedik el, vagyis sokszor az informális utat kell választani, hogy elérjük azt, amit szeretnénk.

  Pajor Ferenc Bővebben